6. maj 2024

Stig Hjarvard tildeles SMID-prisen 2024

Ved Sammenslutningen af Medieforskere i Danmarks årsmøde 2. maj 2024 fik Professor Stig Hjarvard fra Sektion for Medievidenskab ved KOMM tildelt SMID-prisen 2024.

Prisen uddeles hvert andet år til en forsker, der har ydet et uvurderligt bidrag til dansk medie- og kommunikationsforskning.

I indstillingen af Stig Hjarvard stod der bl.a.:

Forskningsmæssigt favner Stig Hjarvards ekspertise bredt, da han har publiceret inden for medievidenskabelige kerneområder som politisk kommunikation, nyhedsmedier og journalistik, medier og globalisering, medier, religion og immigration, medier og underholdning, digitale medier og social interaktion. Han har i sin forskning anlagt både historiske og sociologiske perspektiver, bidraget til teoriudvikling og undersøgt centrale forskningsspørgsmål empirisk. Han har ikke mindst været helt toneangivende i udviklingen af medialiseringsteorien nationalt og internationalt.

Stig Hjarvard er en forbilledlig formidler af sin forskning – hans mange publikationer er meget velskrevne, præcise og skarpe og præsenterer komplekse problemstillinger på en tilgængelig og inspirerende måde. Han er en dygtig underviser og vejleder, der gennem tiden har engageret og begejstret et utal af studerende og forskerspirer.

Stort tillykke, Stig!

Læs hele indstillingen

Emner